MCS staat garant om de afwerking van uw stacaravan op een professionele manier uit te voeren.

Overzicht van de materialen en opties:

 

* Planchetten:

- in PVC gevelbekleding, verkrijgbaar in verschillende kleuren met of zonder houtnerf

Het dichtmaken van de onderzijde van uw  stacaravan/chalet is altijd op maatwerk. Wij zullen een constructie op maat maken welke afhankelijk is van de hoogte van uw stacaravan/chalet.

- In hardhout

 

Composieten onderbalken: Die zijn van 5 x 5. Deze hebben het sterke voordeel dat ze tegen water kunnen en als gevolg veel langer meegaan. Ze zijn ook veel sterker dan houten latten.

 

 

* Isolatie: 3-4-5-6 cm dik of meer. Deze wordt aan de binnen zijde van de constructie geplaatst zodanig dat er een spouwmuur ontstaat om voldoende luchtcirculatie te creëren tussen de gevelbekleding en de isolatie. 

 


* RVS (roest vrij staal)schroeven om alles te bevestigen.

 

 

 


* Aantal luikjes en verluchtingsroosters: standaard 4.

Wij zorgen altijd voor een mogelijkheid om toegang te hebben  onder uw chalet  door gebruik te maken van meerdere luiken.

Tijdens het plaatsen houden wij ook rekening met de ventilatie

 

 

 

 


1. We starten met composieten onderbalken (5 x 5) op je fundering te plaatsen.


2. daarop komt een houten constructie, van geïmpregneerde vochtwerende CLS balken.

 

3. Plaatsen van de planchetten of ander materiaal. (ieder planchet word vast geschroefd met rvs schroeven en niet gewoon maar los ingeschoven)


4. vervolgens plaatsen we de luikjes met stevige handvaten en verluchtingsroosters, standaard 4 stuks


5. als optie plaatsen we de isolatie indien gewenst, die kan in 3 - 4 - 5 - 6 cm dik zijn of meer, u kunt ook opteren om een vorstvrije buiten waterkraan te laten plaatsen, uw regenafvoeren aan te sluiten op de riolering enz...


6. en natuurlijk laten we alles proper en netjes achter zoals altijd.

 

* Voor Stacaravans waar geen vaste materialen toegelaten zijn op de camping bestaat een alternatief met een onderzeil:

1. Wij bevestigen de alu rail aan een houten geïmpregneerde panlat

2. Wij bevestigen deze aan de onderkant van de stacaravan

3. Daar schuiven we de pvc zeil van 680 gr m² en 100 % UV bestendig

4. De onderkant van de pvc zeil word met pinnen (kunststof of vernikkeld staal)in de grond bevestigd 

5. De zeilen zijn in verschillende kleuren beschikbaar

Neem gerust contact met ons op voor een aangepaste prijsofferte.

Wat de klusjes diensten betreft, kunt u beroep doen op ons voor het plaatsen van een buitenkraan, het extra isoleren van uw waterleidingen, het aansluiten van de regenafvoer, omheiningen plaatsen, verfwerken, tuinaanleg & tuinonderhoud, plaatsen van klik laminaat, monteren en plaatsen van tuinhuizen, enz...

Hieronder vind u een paar voorbeelden hoe het ZEKER NIET moet. Zoals te zien is word hier gewerkt met gewone houten balkjes die niet vochtwerend zijn en die rechtstreeks op de fundering bevestigd worden. Door het hout rechtstreeks op de fundering te plaatsen, zal het hout het opstijgend vocht van het beton en het regenwater opnemen als een spons en binnen de paar jaar beginnen rotten met als resultaat dat de hele constructie zijn stevigheid zal verliezen en los komen. Van daar dat MCS opteert om eerst met kunststoffen ecobalken te werken met daarop het houten vochtwerende structuur  zoals u hierboven kunt zien. Ook word er vochtwerende silicone bevestig om zo regenwater tegen te houden, en blijft uw onderkant en uw houten structuur mooi droog.